Pintor i dibuixant assentat Barcelona, Perico Pastor ha recorregut mig món, recollint una infinitat d’adeptes entre tota aquella gent que no busca en l’art la fidelitat a una doctrina, sinó l’espontaneïtat d’uns sentiments.

Perico va estudiar a Barcelona, va fer el servei militar al Sahara, va emigrar a Nova York, i allí es va quedar uns dotze anys. Va publicar les seves il·lustracions en Harper’s, Village Voice, Vogue, i sobretot The New York Times, i això li va permetre pintar sense pressa.

En 1980 exposa per primera vegada, en el Cornelia Street Cafe, i en 1983 exposa per primera vegada en una galeria: Estampa, a Madrid. Des de llavors fins a 1989 compagina il·lustració i pintura, Nova York i Barcelona, i exposa a Barcelona, Madrid, Granada, Hong Kong, Paris, Nova York, Tòquio, Sag Harbor i Miami.

Resideix a Barcelona, dedicat per complet a la pintura, encara que regularment il·lustri per El País, La Vanguardia i El Periódico. En 1993 li va ser atorgada la Medalla Morera de l’Ajuntament de Lleida pel conjunt de la seva obra, i en 1997 el premi especial del COE en la Biennal de l’Esport en les Belles Arts. Ha realitzat frescs murals per a l’hotel Rivoli Rambles, l’Illa, i el IMIM, tots a Barcelona.

http://www.perico.net/