Àfrica Fanlo (Barcelona 1972), llicenciada en la Facultat de Belles Arts de Barcelona amb especialització en pintura i gravat. Més endavant trasllada les seves inquietuds creatives al món editorial i inicia un llarg recorregut com a il·lustradora de llibres infantils, amb més de 30 títols publicats.

En 2001 comença a col·laborar amb revistes infantils catalanes com Cavall Fort i Tretzevents i a publicar àlbums il·lustrats per a editorials com La Galera, Cruïlla, Edebé, Barcanova, Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Alba Editorial, Intermon Oxfam, entre altres. En 2003 va il·lustrar el cartell de les Festes de Santa Eulàlia de Barcelona i a l’any següent (2004) va ser guardonada amb el Premi Junceda, atorgat per la APIC, pel llibre Els colors del metall, publicat per l’Auditori de Barcelona. Al llarg d’aquesta etapa, en la qual també publica diversos llibres a l’estranger (Oskar Éditeur, International Baccalaureate), consolida un estil eclèctic i versàtil a partir de les tècniques pictòriques tradicionals en combinació amb el tractament digital de la imatge. En els últims anys ha estat professora a l’Escola BAU (2004 – 2011) i en la Escola Massana (2006 – 2013) formant i inspirant als futurs talents de la il·lustració. A més, ha participat en diversos workshops com el Big Draw 2012 promogut pel Museu Picasso de Barcelona, Difumina (Pallars Jussà, 2012) o en dues edicions consecutives de la Festa del Grafisme de Portbou (2009 -2010).

Les seves il·lustracions han aparegut a diversos programes de Televisió de Catalunya com Una ma de contes i El Club Super 3, en la pel·lícula La Mosquitera (2010) d’Agustí Vila, en la App Dr. Wonders del grup editorial Océano (Mèxic) i en els dissenys de joguines creades Londji. Actualment treballa en altres disciplines com el vídeo i l’animació, com a directora d’art i realitzadora en la productora audiovisual thetreeonthesea.com. Podeu veure el seu treball com a il·lustradora en www.africafanlo.com.