La PictoEscriptura
Un mètode innovador d’aprenentatge de la llengua que estimula la creativitat del nen a través de la imatge i el dibuix

“Fem créixer a nens creatius i seran adults feliços”

Bruno Munari

La PictoEscriptura és una metodologia pionera al món que fa un ús instrumental del dibuix com a eina per aprendre a llegir i escriure i desenvolupar el pensament creatiu. La programació abasta tot el currículum de llengua de Primària, funciona en qualsevol idioma i és aplicable a qualsevol tipus d'escola i a qualsevol perfil d'alumne, sigui quin sigui el seu estil d'aprenentatge.

Aula.pictoescritura.com és una plataforma digital que permet al mestre gestionar de forma autònoma les sessions d'aula i ofereix al nen la possibilitat d'aprendre jugant.

roser-ballesteros_intro

“Educar la creativitat és crear l’hàbit de crear”

Roser Ballesteros

Fundadora de VoxPrima. Emprenedora Social Ashoka 2017.

Missió i visió

El principal objectiu de VoxPrima és fomentar la creativitat a la infància, una habilitat que, en plena era tecnològica i de bombardeig visual, esdevé fonamental per aprendre a gestionar la informació.

La societat actual és global i disposa d’eines com Internet i altres mitjans audiovisuals que, tot i córrer el risc d’uniformar l’imaginari infantil si se n’abusa, posen el coneixement a un sol clic. Si volem una societat amb capacitat d’emprendre i innovar, cal que l’escola incorpori metodologies destinades a formar individus creatius i flexibles, capaços no només de llegir i escriure, sinó d’interpretar múltiples informacions en format multimodal per arribar a diverses respostes i fer-se noves preguntes.

Per aquest motiu, els darrers 7 anys, hem desenvolupat una metodologia d’aprenentatge que combina llengua i imatge i que estimula la creativitat durant tot el procés d’alfabetització del nen: la PictoEscriptura.

Qui som
Compromesos amb la innovació educativa

Som un equip de professionals de diverses disciplines compromesos amb el dret de la infància a la creativitat. És per aquest motiu que col·laborem activament en la implantació d’un canvi estratègic a l’educació basat en una nova manera d’ensenyar a llegir i a escriure que afavoreixi un millor desenvolupament emocional i curricular dels nens. Com? Aplicant un nou mètode d’aprenentatge transformador i contrastat, la PictoEscriptura.

Roser Ballesteros

Fundadora i Directora General

Anna Llauradó

Recerca i desenvolupament

Frank Perkins

Responsable de Sistemes

Anna F. Preixens

Formació i implantació

Joan García

Finances i Direcció Comercial
Col·laboradors externs

Ana Casas

Formació a mestres en tècniques teatrals

Ana Cuatrecasas

Continguts i Comunicació
Aquest curs escolar, 5.000 alumnes i 250 professors han substituït la programació tradicional de llengua per la PictoEscriptura mitjançant la plataforma digital aula.pictoescritura.com

Contacta amb nosaltres