Notícies VoxPrima

“Roser Ballesteros crea VoxPrima, un projecte per aprendre a llegir i escriure mitjançant el dibuix”- Mujer Emprendedora

La revista digital Mujer Emprendedora -orientada al periodisme constructiu-, pertanyent al grup de Comunicació Informaria amb seu a Sevilla, també parla dels avantatges de la PictoEscriptura. Llegeix l’article complet aquí.

“La PictoEscriptura de VoxPrima, una alternativa fiable al clàssic llibre de text en primària” – INNOVASPAIN

El portal capdavanter de la innovació en espanyol, INNOVASPAIN.COM, també s’ha fet ressò de la nostra campanya i complementa la notícia amb una entrevista a Roser Ballesteros, fundadora i directora de VoxPrima. “La pèrdua del pensament creatiu a l’educació primària és dramàtic per a l’educació”. La preocupació de Roser Ballesteros per la falta de processos d’aprenentatge alternatius a les tècniques convencionals d’educació (com el llibre de text, entre altres) li va fer plantejar-se una eina didàctica que fos capaç de conjuminar diversió, creativitat i aprenentatge…” Per llegir la resta de l’entrevista, prem aquí.

La premsa nacional reconeix la innovació pedagògica que representa la PictoEscriptura – ABC

El diari ABC publica en la seva secció FAMÍLIA un extens article sobre la innovació pedagògica que suposa la implantació de la PictoEscriptura a les escoles.
L’article destaca les principals virtuts del mètode: aprenentatge personalitzat, creativitat, inclusivitat, treball en equip i augment de l’autoestima, així com la substancial millora en la capacitat escriptora dels alumnes que ho exerciten. Pots llegir el contingut complet de l’article aquí.

elEconomista.es recull la notícia de la nostra campanya de Crowdfunding a La Bolsa Social

VoxPrima ha llançat aquest mes de maig una campanya dirigida a inversors en empreses d’impacte social positiu a través de la plataforma La Bolsa Social. elEconomista.es va ser el primer mitjà a fer-se ressò de la notícia. Pots llegir l’article sencer aquí.

El Diari de l’Educació contribueix a difondre la PictoEscriptura!

El Diari de l’Educació, mitjà de referència de la comunitat educativa del nostre país, entrevista Roser Ballesteros i publica un extens article sobre les claus de la PictoEscriptura. Des de VoxPrima agraïm a Víctor Saura, el seu director i redactor de la notícia, la seva contribució en donar ales a la PictoEscriptura. Esperem que gaudiu de l’article!
Diari de l’Educació

Article a Yorokobu.es: “PictoEscriptura: El dibuix com a instrument per ensenyar a llegir i escriure”

“Ninguna generación ha estado tan expuesta a la imagen como la que nació con el actual milenio. Nunca antes los niños habían tenido tal acceso a dispositivos que les permiten engullir contenidos audiovisuales en cualquier momento y lugar. Pero ¿qué impacto tiene esto en su imaginario?”

Així comença el fantàstic article sobre VoxPrima i la PictoEscriptura que la periodista Gema Lozano ha publicat a la revista digital Yorokobu.es. Us animem a llegir l’article complet aquí.

Roser Ballesteros, Emprenedora Social Ashoka 2017

Ashoka, l’organització mundial de referència en el camp de l’Empreneduria Social i una de les millors ONG’s del món, ha nomenat a Roser Ballesteros Emprenedora Social 2017.

Des de la seva fundació en EE.UU per Bill Dryton en 1980, Ashoka ha seleccionat i recolzat la tasca de 3.400 emprenedors socials en 90 països, dels quals només 32 estan a Espanya. La seva missió és recolzar i donar visibilitat als membres de la seva xarxa mundial, així com fomentar aliances que permetin multiplicar l’impacte social dels projectes.

Un Emprenedor Social Ashoka ha de reunir una sèrie de requisits tals com a visió, creativitat, determinació i motivació per canviar el món, i la seva nominació segueix un exhaustiu procés de selecció que es perllonga durant mesos i en el qual intervenen experts nacionals i internacionals fins a determinar el resultat final.

Persones que ofereixen solucions innovadores i efectives als problemes socials més urgents, amb capacitat per generar canvis sistèmics i millorar la vida de més d’un milió de persones. Aquest és el perfil de l’emprenedor social Ashoka. Individus que representen un exemple per a la societat ja que amb la seva iniciativa inspiren i motiven a altres persones a convertir-se en agents de canvi.

Les candidatures presentades aquest any a Espanya han estat 700 de les quals finalment han obtingut el reconeixement quatre.

A VoxPrima estem feliços i molt orgullosos d’aquest reconeixement i us convidem a saber més d’Ashoka visitant el seu web aquí: www.ashoka.es

PictoEscriptura a les escoles de Ciutat Vella

S’acosta el final del curs escolar i, amb ell, les escoles finalitzen els Programes de PictoEscriptura que duen a terme amb el suport del Districte i del Centre de Recursos Pedagògics del Consorci d’Educació de Barcelona. Un any més, alumnes de tota primària de 8 escoles de Ciutat Vella han treballat l’àrea de llengua mitjançant la *PictoEscriptura -una metodologia que integra creativitat i pensament visual en el procés d’aprenentatge de la llengua- amb un resultat de 26 contes publicats, més de 60 pósters realitzats  i, fins i tot, una rica posada en escena a partir dels personatges creats pels alumnes de 6º de l’Escola Cervantes.

Els 622 alumnes i 37 mestres participants han treballat les diferents habilitats lingüístiques mitjançant la plataforma digital que ha desenvolupat VoxPrima per transferir la programació de PictoEscriptura al professorat, i des d’on els alumnes han pogut publicar i compartir amb la resta de companys de l’escola les seves publicacions i produccions literàries.

Els alumnes de 6º de l’Escola Cervantes pugen a escena la PictoEscriptura

Els alumnes de 6º de l’Escola Cervantes van donar vida, de forma magistral, als personatges creats en les sessions de PictoEscriptura. Una obra de teatre absurda que va divertir per igual a pares, mestres i alumnes i que ells mateixos van escriure, van dirigir i van escenificar. Els alumnes, que ja fa 4 anys que treballen la llengua a partir de la PictoEscriptura, van saber adaptar les produccions textuals individuals per convertir-les en una peça teatral col·lectiva on els diferents personatges, que vivien al carrer VoxPrima, interactuaven deixant-nos veure les seves pors, anhels i somnis. Com calia esperar, la funció va ser tot un èxit!

Celebrem les creacions dels alumnes de 3º del Col·legi Montserrat Solà de Mataró

Divendres passat, vam poder compartir amb els mestres i alumnes del Col·legi Montserrat Solà l’acte de celebració de la publicació dels contes de 3º de Primària. Els més de 60 alumnes que apliquen aquest curs la metodologia van compartir amb companys i mestres l’edició del seu primer conte. Els petits autors van mostrar orgullosos les seves produccions i van posar en comú com havien viscut l’experiència de crear i publicar una història, la seva historia.